Goede doel 2017

Vooraf:

Het is dit jaar de laatste keer dat de BurgumRun wordt gehouden. Vorig jaar waren de goede doelen Kickstart en Spieren voor Spieren. De intentie is ook dit jaar om deze beide initiatieven te steunen. Dat wordt echter op een andere manier gedaan. De BurgumRun hoopt op een succesvolle laatste editie, maar moet als stichting eind van het jaar de boeken ook sluiten. Het idee is om datgene wat overblijft aan de BurgumRun 2017 te verdelen over Kickstart en Spieren voor Spieren. Op deze wijze kunnen de BurgumRun op een waardige manier afsluiten. 

Kickstart en Spieren voor Spieren

Dit is een initiatief van Kiehool in Burgum. Het doel is om kinderen een 'kick' te geven door op een laagdrempelige en goedkope manier een start te laten maken met het spelen van popmuziek. Om dit te bereiken worden kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zo dicht mogelijk bij hun thuis in kleine groepjes bij elkaar gebracht. Kickstart heeft vorig jaar een kleine duizend euro opgebracht en daar is de organisatie van Kickstart uiterst tevreden mee. 

Naast Kickstart is de WintertijdChallenge het tweede goede doel van de BurgumRun. De WintertijdChallenge is een jaarlijks fondsen wervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. In de nacht dat de wintertijd in gaat wordt er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland om 02.00 uur in de nacht 1 uur en 1 seconde gesport om geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. 

Kinderen die een spierziekte hebben zijn (nog) niet te genezen helaas. Maar we kunnen wel helpen… door geld bijeen te lopen voor onderzoek en ontwikkeling van het juiste medicijn. Aangezien er veel onbekende spierziekten zijn is er nog een lange weg met onderzoek te gaan. Het doel: Geld inzamelen voor Spieren voor Spieren om genezing van spierziekten bij kinderen weer een stapje dichterbij te brengen.

Loopclub Burgum zet zich al een aantal jaren in voor deze kinderen tijdens de WintertijdChallenge. In 2017 organiseren ze in de nacht van 28 op 29 oktober voor de tweede keer dit evenement in het natuurgebied van  Sumar.  De organisatie draait daarbij volledig op vrijwilligers en sponsoring door plaatselijke ondernemers. De bijdrage van deelnemers aan de Burgum Run komt volledig ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren. In de vooravond van 28 oktober wordt er ook nog een kidsrun georganiseerd. Dit is van 19.00 tot 20.00 uur. Inschrijven van de kidsrun kan door een mail te sturen naar kidsrun-sumar@outlook.com

Voor meer info:

https://burgum.wintertijdchallenge.nl/challenge/hardlopen

https://burgum.wintertijdchallenge.nl/challenge/kidsrun

Ook deelnemen aan de  Challenge in Sumar?  Aanmelden kan op Spieren voor Spieren WintertijdChallenge  onder Loopclub Burgum  Wees er wel snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt. De uitdaging: bij het ingaan van de wintertijd 1 uur en 1 seconde een mooi aantal kilometers hardlopen in de stilte van de nacht. Voor verdere informatie mail naar: wtcloopclubburgum@outlook.com   

 
Join the conversation