De helft van de nieuwe testers wordt momenteel getraind en zal deze zomer testen doen

De Road Safety Authority moet nog eens tachtig testers krijgen om de achterstand van degenen die wachten op hun rijexamen weg te werken, heeft de Public Accounts Committee gehoord.

 

Ken Spratt, secretaris-generaal bij het ministerie van Transport, zei dat de beslissing dinsdag is genomen in het licht van vertragingen veroorzaakt door de Covid-19-pandemie.

 

Hij zei dat het extra personeel, samen met de ontwikkeling van “extra centra”, de RSA in staat zal stellen “vrij snel door de achterstand te komen”.

 

“Dat zou een redelijk goede, behoorlijke deuk moeten zijn in de testachterstand”, zei de heer Spratt.

 

De helft van de nieuwe testers wordt momenteel getraind en gaat deze zomer testen doen, vertelde hij aan de commissieleden.

 

 

mogelijk gemaakt door Rubicon Project

De tweede groep van veertig testers wordt binnenkort uit een panel getrokken.

 

De RSA heeft ook toestemming gekregen om 36 testers te behouden die het in zijn boeken heeft, zei hij.

 

Hij reageerde op Labour TD Sean Sherlock, die zei dat 100.000 mensen wachten op een theorie-test voor de bestuurder. Scooter theorie examen oefenen kan online.

 

De heer Sherlock vroeg waarom slechts 4.000 mensen online worden getest onder een nieuwe tijdelijke maatregel.

 

Hij uitte ook zijn bezorgdheid dat mensen, om zich te registreren voor de online test, Windows 8 of hoger moeten hebben, met Google Chrome en een minimale internetsnelheid van 5 MB, en “geen telefoon, tablet of Mac kunnen gebruiken”. Online gevaarherkenning oefenen kan online.

 

De heer Spratt zei dat hij “teleurgesteld” was om te zien dat online theorie-tests “beperkt blijven tot bepaalde technologie├źn en bepaalde besturingssystemen”.

 

Hij zal hierover overleggen met de RSA en is “bereid te overwegen” om de RSA te helpen als dat nodig is om dit op te lossen.