Hardlopen is een van de meest regelmatige, nuttige en nuttige soorten activiteiten die er zijn. Het is over het algemeen bescheiden, vereist bijna geen autoriteitsuitrusting en zou praktisch overal en altijd mogelijk moeten zijn. Hardlopen verbruikt calorieën, versterkt het hart en verbetert de longlimiet, terwijl de kans op het doormaken van eindeloze ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten wordt verkleind.

Hardlopen heeft tal van voordelen te bieden, maar het kan lastig zijn om de effectieve overgang van kiemrust naar normale asfaltponder te veroorzaken. Dit artikel zal je de beste manier vertellen om op een eenvoudige, georganiseerde en dynamische manier van complete amateur naar gewone sprinter te gaan.

Fase één – Voorbereiding.

“Eerder het regelen van een vooravond een nogal vreselijke vertoning”, zoals we altijd zeiden in de Royal Marines! Dit houdt in dat voordat we half gepositioneerd vertrekken, we ervoor moeten zorgen dat we voorbereid zijn om aan onze nieuwe dagelijkse praktijk te beginnen en dat mogelijke afschrikmiddelen worden geëvacueerd. Om de beginfasen van de hardloopvoorbereiding zo eenvoudig te maken als onder de gegeven omstandigheden zou kunnen worden verwacht, kunnen we deze fundamentele aandachtspunten behandelen:

* Hardloopschoenen. Het juiste schoeisel is basic voor beschut en blij met hardlopen. Ongeschikte schoenen kunnen van hardlopen een nare droom maken! Dit betekent niet dat u naar buiten moet en de duurste schoenen moet kopen die u kunt dragen. Kostbaar betekent niet echt het beste. Natuurlijk kun je £ 100 + ($ 200) verbranden op een paar geweldige schoenen, maar zullen ze je echt een superieure sprinter maken? Waarschijnlijk niet! Als beginnende sprinter hebben we geen ultralichte, onstuimige pads nodig, of schoenen die voor snelheid werken, we hebben gewoon schoenen nodig die een geweldige vulling en steun bieden. Als je een paar hardloopschoenen koopt, probeer ze dan een kans te geven met de sokken waarin je hoopt te rennen, ren rond in de schoenenwinkel om er zeker van te zijn dat ze zich goed voelen, draag ze een dag of twee bij je thuis om te voorkomen dat ze u enig ongemak heeft en aarzel niet om uw ongebruikte schoenen terug te brengen naar de winkel als de kans bestaat dat ze niet rechtstreeks voor u bestemd zijn. Het is ook belangrijk dat hardloopschoenen een normale levensverwachting hebben van 4-6 maanden. Na deze periode begint de vulling te verminderen en kan de hulp afnemen. Vervang uw hardloopschoenen regelmatig om lagere wonden aan het aanhangsel te vermijden. Zorg er bij het kopen van hardloopschoenen voor dat u de aansporing krijgt van een deskundige verkoper, maar weet dat ze waarschijnlijk in opdracht kunnen werken en dat hun suggesties door die realiteit kunnen worden beïnvloed.

* Hardloopkleding. Waar je ook lekker in bent, het is prima om te hardlopen, voor zover je kunt ventileren als je het warm krijgt of lagen kunt aanbrengen als je het koud hebt. Voor hardlopen in een koud klimaat kunnen lange mouwen en kousen waardevol zijn, evenals een pet en handschoenen. In de warmte is een zonnepet van fundamenteel belang, en een korte broek en een overhemd passen wellicht beter. In het geval dat u rond de avondtijd rent, verdient het de moeite om middelen in een hoge waarneembare top te steken om niet te veranderen in een meting van een auto-ongeluk en een lichte regenjas kan nuttig zijn op die vochtige dagen. Zorg er ten slotte voor dat je hardloopsokken lekker zitten en niet wrijven om je ruzie te bezorgen.

* Lopende cursussen. Het is de moeite waard om te bedenken waar je naartoe gaat rennen voordat je de ingang verlaat voor je eerste oefening. Rennen op straat is oké, maar zou je het leuker vinden om in de open lucht te rennen? Loopt uw ​​”thuisfix” schuin af en worden uw eerste dagen als sprinter daarom moeilijker dan verwacht? Is uw hardloopbaan over het algemeen bevrijd van het verkeer, voldoende licht rond de avondtijd, onthoudt u zich van het doorlopen van risicovolle gebieden? We moeten ervoor zorgen dat uw onderliggende inval zo eenvoudig wordt uitgevoerd als redelijkerwijs kan worden verwacht, door af te zien van het aantal waarschijnlijke gevaren dat verstandig zou zijn. Zoek naar plekken waar je heerlijk tegenaan kunt rennen, niet waar je bang voor bent om te beginnen!